Visie Fysiofitness

Bewegen wordt steeds belangrijker voor ons.

  • Op maat gesneden medische fitness
  • Kleine groepjes
  • Constante deskundige begeleiding

Vooral in het huidige computertijdperk merken we allemaal dat we door gebrek aan bewegen te dik zijn door ongezond te eten en te leven. Volgens de laatste peilingen treft vooral de 50 ers dit lot. En we weten allemaal, dat we dit eigenlijk zelf schuld zijn. Maar ook, dat we er zelf ook wat aan kunnen doen.
Met meer beweging en daardoor een betere conditie zou menigeen zich fitter en energieker voelen. In de praktijk blijkt, dat velen wel aan fitness training zouden willen doen, echter een aversie hebben tegen het trainen in grote fitnesscentra en liever in kleine groepjes onder deskundige leiding en onder leeftijdsgenoten aan hun gezondheid werken.

Om aan deze groep mensen tegemoet te komen, hebben we het initiatief tot 'Coerver Fysio Fitness' genomen. Dit is een vorm van training, waarbij wij gebruik maken van ruim 30 jaar opgedane kennis en vaardigheid binnen de fysiotherapie en het 'Meer Bewegen voor Ouderen'. Hierdoor zijn wij in staat, om iedereen, met of zonder problemen aan het bewegingsapparaat en ongeacht de leeftijd, optimaal te laten trainen op hun eigen niveau.

Hoe gaat dit nu in zijn werk?
Indien u zich heeft aangemeld, maken we een afspraak om u in te plannen, er volgt dan een intake en er wordt met u gekeken naar uw doelen .Aan de hand daarvan wordt een programma opgesteld.
Tevens krijgt u uitleg over de aanwezige apparatuur.


De trainingen in onze oefenzaal omvatten blokken van één uur en zijn uitsluitend op onderlinge afspraak. Hierdoor bent u er zeker van dat de ruimte en apparatuur tot uw beschikking staat.
De vorm van training die wordt gegeven, wordt ook wel Cardiofitness genoemd, training voor het hart/longsysteem. Het is een beweegprogramma, gericht op behoud èn verbetering van gezondheid en preventie van gezondheidsklachten. Preventie in die zin, dat o.a. overgewicht wordt bestreden en conditie wordt verbeterd. Dit heeft dan weer een positieve invloed heeft op de bloeddruk en de cholesterolspiegel.

In samenwerking met de afdeling Cardiologie van het Atrium Medisch Centrum, richten wij ons ook op de mensen die een hartprobleem hebben of hebben gehad, zoals bij voorbeeld een hartinfarct, bypassoperatie, hartklepoperatie etc. Op verwijzing van de cardioloog wordt er, aan de hand van de door hem verstrekte gegevens, een verantwoord oefenprogramma samengesteld, dat in kleine groepjes van maximaal 3 personen wordt uitgevoerd.
Ook mensen met COPD en Diabetes Mellitus zijn bij ons aan het juiste adres. Al met al een gerichte en directe aanpak om te komen tot een zo optimaal mogelijk functioneren in de breedste zin van de betekenis. Het moge duidelijkheid zijn, dat kracht-training bij ons geen prioriteit heeft, maar wel, indien nodig, onderdeel van het trainingsprogramma uitmaakt.

Wij denken door bovenstaande aan te bieden, een aanvulling te kunnen aanreiken in de bestrijding van de bewegingsarmoede en een positieve bijdrage te leveren aan de bevordering van de algemene gezondheidstoestand van de deelnemers. Tevens hopen wij op deze wijze ook bij te dragen aan een verbetering van uw algemeen welbevinden doordat u zich fitter en energieker zult gaan voelen.

Indien wij uw interesse gewekt hebben, nodigen wij u uit om voor een nadere kennismaking telefonisch contact met ons op te nemen.
Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag, uitsluitend op afspraak 045-5454567 of 06-18185566.